Voordelen van een straalverbinding.

Straalzender Kampershoek!

Inmiddels staat er op bedrijventerrein Kampershoek een straalzender, dit betekent voor u dat uw niet overboekte straalverbindingen binnen enkele weken gerealiseerd kunnen worden!

Wat is een straalverbinding?

Een straalverbinding is een radioverbinding waarbij gebruik wordt gemaakt van frequenties in het microgolfgebied, waarvoor het noodzakelijk is dat de zendende en ontvangende (schotel)antennes precies op elkaar gericht zijn. Er moet vrij zicht zijn tussen de twee radiostations. Door de kromming van het aardoppervlak is het maximale bereik beperkt tot tussen de 75 en 100 km. Straalverbindingen worden vooral gebruikt voor de overdracht van digitale gegevens, waarbij het mogelijk is om een snelheid in de orde van enkele gigabits per seconde te halen. Een straalverbinding is dan ook een alternatief voor een kabelverbinding. Naast vaste straalverbindingen kunnen ook tijdelijke straalverbindingen worden opgezet, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een evenement.

Voordelen van een straalverbinding!

Straalverbindingen zijn overal beschikbaar, de beschikbaarheid van een straalverbinding is zo enorm hoog omdat je eigenlijk overal een zendende antenne neer kan zetten. Het enige wat nodig is, is een vrije Line Of Sight (LOS). Om een straalverbinding te laten werken is het namelijk noodzakelijk dat de zendende en ontvangende (schotel)antennes precies op elkaar gericht zijn. Ook is een straalverbinding niet al te prijzig en is het opzetten van een straalverbinding zo gepiept.